לפחות פעם בחיים ברומא
הנה דירוג של סקר שבוצע ע"י מערכת עיתון מקומי נפוץ ובהם 12 ה"דיברות" של כל תייר ברומא!
אז בין אם מדובר בביקור הראשון שלכם או שביקרתם כבר מספר פעמים, הציצו ברשימה בטח תמצאו משהו משהו מעניין לעשות או שעדיין לא עשיתם.
ביקור בקולוסיאום
האמפיתיאטרון הגדול ביותר שנבנה אי פעם, סמלה המובהק של האימפריה הרומית. נחשב לאחת מיצירות המופת של ההנדסה והאדריכלות הרומית. אי אפשר להגיע לרומא מבלי לבקר באחד האתרים המפורסמים בעולם שהוקם על מנת לשעשע את העם במשחקי ראווה עקובים מדם של גלדיאטורים וחיות טרף. (להזמנת סיור / מדריך לביקור עצמאי)
ביקור במוזיאוני הוותיקן וכנסיית פטרוס הקדוש
בתוך מדינת הוותיקן נמצאים שני אתרי חובה – מוזיאוני הוותיקן הכוללים את הקפלה הסיסטינית וכנסיית פטרוס הקדוש. מתחם המוזיאונים הגדול ביותר בעולם מכיל 1,450 חדרים המחולקים ל-14 תתי מוזיאונים ומציגים את גדולי האומנים כגון: לאונרדו דה וינצ’י, מיכאלאנג'לו, רפאל, טיציאן ועוד……אז ברור שאתם חייבים להגיע לשם! (להזמנת סיור / מדריך לביקור עצמאי)
זריקת מטבע למזרקת המשאלות
אין טיול בעיר מבלי להגיע למזרקת המשאלות! רוצים לחזור שוב לרומא? עליכם לעמוד עם הגב אל המזרקה, ובעזרת יד ימין לזרוק את המטבע מעבר לכתף שמאל, זרקת מטבע אחד? הבטחתם את שובכם לרומא בעתיד. אמיצים וזרקתם מטבע שני? שימו לב סיכוי גבוה למצוא את החצי השני ומי שמחפש חתונה פשוט לזרוק מטבע שלישי
ללקק גלידה
או כמו שאומרים באיטליה ג'לאטו ומשמעות המילה פשוט "קפוא", הגלידה באיטליה מכילה בממוצע בין 6-9% שומן ומתבססת יותר על חלב מאשר שמנת. בנוסף אחוז נמוך של חמצן מעניק לה מרקם שונה ומבדיל אותה מגלידות אחרות. אז ברור שאתם חייבים לעצמכם איזה גביע או כוס גלידה איטלקית אמיתית!
להתענג על מריטוצו בקונדטוריית רגולי
מדובר באחד המאפים הפשוטים והרומנטיים. זוהי לחמניית בריוש עם בצק עשיר בחמאה מתוקה וטעימה להפליא, בגרסא הקלאסית היא חצויה לאורכה וממולאת בקצפת אוורירית.
ע”פ המקורות הכתובים כבר בתקופה העתיקה יש אזכורים לקינוח דומה ……כבר אז אכלו כאן מצויין! אז לפודיז שבניכם הנה קונדיטוריה שהיא מוסד בעיר ומפורסמת בזכות המריטוצו שלה וממוקמת לא רחוק מהתחנה המרכזית – טרמיני
Regoli Pasticceria, Via dello Statuto 60, Roma
לאכול פיצה רומאית אסלית
מקובל לחשוב שפיצה יש רק אחת, אז זהו שלא… ויש פה גאוות יחידה!
ברומא אוכלים פיצה דקה במיוחד בניגוד לפיצה הנפוליטנית העבה יותר.
באיטליה קיימים שני סוגים שונים של פיצה המכונים פיצה רומאית, הראשונה Pizza al Taglio פיצה הנמכרת לפי משקל בתבנית מלבנית או בצורה אובלית, השנייה היא Pizza Tonda פיצה עגולה שלמה על בסיס בצק דק וקריספי.
חלק גדול מהמסעדות והפיצריות ברומא מגישות סגנון זה, (Da Baffetto) וזוהי הפיצה הנפוצה ביותר ברוב אזורי איטליה.
להספיק ליריית התותח בג'אניקולו
האירוע החל כ"גחמה" של האפיפיור פיוס ה – 9 בשנת 1847, ומטרתו הייתה, במקום צלצול לא מתואם של פעמוני הכנסיות בעיר לתת אות יחיד לשעה 12:00 – מחצית היום, מסורת שנמשכה גם לאחר איחוד איטליה.
במהלך מלחמת העולם השנייה המסורת נקטעה עקב אירועי מלחמה ובשנת 1959 לרגל יום השנה ה-2712 ליסוד העיר התחדש הירי.
כיום בכל יום בשעה 12:00 מתבצע ירי בתותח מגבעת ג'אניקולו לכיוון העיר על ידי גדוד האימונים של פיקוד התותחנים.
עליה לתצפית בשקיעה מפיאצה ונציה
בפיאצה, בגב האנדרטה המוקדשת לאיחוד איטליה ולמלכה ויטוריו עמנואל ה-2 יש את אחת התצפיות היפות ביותר בעיר. עלו למרפסת הפנורמית ליהנות מנוף עוצר נשימה על הבירה.
לאכול ארטישוק בנוסח יהודי
אחת מהקלאסיקות הקולינריה של העיר, מדובר בארטישוק מטוגן בשמן עמוק והוא נקרא בנוסח יהודי מכיוון "שהומצא" לפני כ 500 שנה ע"י היהודים בתקופת סגירתם בגטו.
למרות שהוא מוגש במהלך כל ימות השנה, התקופה הטובה ביותר לטעום ארטישוק היא בין החודשים פברואר – אפריל, אבל אם אתם בעיר ולא בעונה…..תמיד מומלץ לנסות!
לאכול פאי ריקוטה ודובדבנים
בגטו היהודי ברומא נמצאת קונדיטוריה קטנה וכשרה – בוצ'ונה, בה תמצאו את מעדן הריקוטה והדובדבן החמצמץ המפורסם ביותר בעיר ….בהחלט שווה לנסות!
Pasticceria Boccione – Via del Portico d'Ottavia 1, Roma
השכרת סירה בוילה בורגזה
באגם קטן וקסום חוויה רומנטית ומהנה לעשות לפחות פעם בחיים, מול מקדש אסקולפיוס בין ברווזים ודגים שייט בסירה זוגית בפארק היפה ביותר בעיר.
לנשנש סופלי
מדובר ב"קובה" של הרומאים – קרוקט אורז גלילי ממולא במרכיבים שונים ומטוגן בשמן עמוק.
הסופלי הרומאי הקלאסי הוא ריזוטו בולונז קר אליו מתווספים פרמיג'ן וביצים, ממולא בקוביות מוצרלה טריה ועטוף בפירורי לחם. זוהי מנה יחודית לחבל לאציו ולא ניתן למצוא באזורים אחרים במגף.
בשל ה"בום" בעולם הקולינריה בשנים האחרונות "צצו" להם וריאציות חדשות: החל מ קאצ'ו ופפה (גבינת פקורינו ופלפל) ועד אמטריציאנה (רוטב עגבניות סמיך ובייקון) ואתם חייבים לטעום אותו ב Supplì ….. שכחנו, לא מדובר בארנצ'ינו !
שתפו את הפוסט
הירשמו לניוזלטר חינם!
וקבלו מידע "חם" ממומחים שחיים במגף
שתפו את הפוסט
הירשמו לניוזלטר חינם!
וקבלו מידע "חם" ממומחים שחיים במגף