סדרת הפסטות המקומיות – קאצ'ו א-פפה

הכל התחיל כשבפונדקים ברומא והסביבה נהגו להגזים בכוונה תחילה עם המלח והגבינה (הם הראשונים שעלו על השיטה של עוגיות עבאדי!) וזאת על מנת "להציק" או "לעודד" את הסועדים לצרוך עוד יין. קאצ'ו א- פפה היא אחת ממנות הדגל של המטבח הרומאי והנזללת ביותר וכוללת 2 מרכיבים בלבד; פלפל שחור גרוס טרי וגבינת כבשים (פקורינו).

מה זה קאצ'יו?

קאצ'יו באיטלקית היא מילה נרדפת לגבינה Formaggio, גם קאצ'יו Cacio וגם Formaggio משמעותם גבינה. פירוש המילה היא לבוא, ליפול על משהו כמו שגבינה "נופלת" על מקרוני.

איך מכינים? הנה מתכון ל 4 סועדים

מצרכים:

320 גרם פסטה טונרלו Tonnarello (פסטת ביצים ארוכה)

200 גרם גבינת כבשים-פקורינו (מיושנת לפחות 12 חודש)

  10 גרם גרגרי פלפל שחור

  • את הפסטה בשלו במי מלח רותחים (מעט מלח בבישול הפסטה)
  • גרדו את הגבינה לתוך קערה, הוסיפו לקערה מעט ממי בישול הפסטה וצרו קרם סמיך
  • כתשו גס את גרגרי הפלפל חממו מחבת ובצעו קליה מהירה (לפתיחת הארומה), הוסיפו מעט ממי הבישול למחבת עם הפלפל
  • סננו את הפסטה כדקה לפני סיום הבישול, העבירו למחבת עם הפלפל עכשיו הוסיפו את "קרם" גבינת הכבשים הקפיצו בזריזות והגישו!

הידעתם? העמילן במי בישול הפסטה עוזר ל"קשור" את הפלפל ורוטב הגבינה לפסטה.

טיפ: לעידון הטעם אפשר לערבב חצי מכמות גבינת הכבשים עם פרמזן ובעת הקפצת הפסטה להוסיף קצת שמנת לבישול……ילדים עפים על המנה!

היכן לאכול ברומא?

Osteria da Fortunata – Via del Pellegrino, 11/12, Roma

Da Enzo al 29 – Via dei Vascellari 29, Roma

Pasta e Vino Osteria – Via di Torre Argentina 46, Roma

Roscioli Salumeria con Cucina – Via dei Giubbonari 21, Roma

בתאבון!

שתפו את הפוסט

שתפו את הפוסט

הירשמו לניוזלטר חינם!

וקבלו מידע "חם" ממומחים שחיים במגף

סיורים מומלצים

סיור ברכב גולף על גבעות רומא. סיור מיוחד שהוא כולו חוויה רציפה
הבעיה באוכל האיטלקי היא ששבוע לאחר מכן אתה שוב רעב… מ”המטבח” של רומאחרת סיור…
רוצים סיור כיפי שמשלב הכל? קצת היסטוריה, סיפורים על קיסרים, אומנים גדולים ו"ניחו
סיור קליל ומרתק החושף את הסודות שהעיר הנצחית מעדיפה לשמור לעצמה, נטייל בסימטא…

פוסטים נוספים

צרו קשר

דילוג לתוכן