אח פיצה….פיצה….
והפיצות האיטלקיות….דקות, חמות, מתפצחות, טריות, ריחניות, אבל איך לבחור?????
בשביל שתהיה חוויה איטלקית אמיתית אנחנו כאן כדי לעשות סדר בכל הטוב הזה.
ניתן לחלק את הפיצות ל 3 קטגוריות מרכזיות – פיצה חמה, פיצה קרה ופיצה מתוקה.
פיצה חמות– הן הנפוצות ביותר כאשר מדברים על פיצה, התוספות מעל הפיצות החמות הן כיד הדמיון הטובה ויכולות לכלול- פטריות, זיתים, פרחי זוקיני, רצועות פלפלים, פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה, חצילים, 4 גבינות, ועוד ועוד ועוד….
הפיצות הבסיסיות שמהוות לא פעם ארוחת ביניים באיטליה הן פיצה "רוסה" (Pizza Rossa) ) בסיס פיצה דק שמעליו רוטב אדום מעולה ופיצה "ביאנקה" (Pizza Bianca) מזכירה ברגע הראשון פוקאצה אך טעימה בהרבה, בצק עבה וקריספי עשיר בשמן זית ומלח גס, משוייכות אף הן לקטגוריות הפיצות החמות ועל אף פשטותן הן מומלצות בחום, כמובן תמצאו אותן גם בגירסת "הסנדביץ" ממולאת במבחר נקניקים גבינות ירקות ועוד…
פיצות קרות– למעשה מדובר בבצק אפוי שלאחר קירורו יגיעו התוספות, הסיבה לכך הוא השינוי במרקם או בטעם בהכנסת התוספת הספציפית לתנור ועל כן האיטלקים יעדיפו לאכול פיצה עם דגים בגרסה הקרה, טונה/סרדינים/סלומון שטעמם נפגע בטמפרטורות גבוהות, אפילו פיצה עם מוצרלה שונה בתכלית כאשר המוצרלה שומרת על טעם ומרקם מקורי, כמובן שעל טעם ועל ריח להתווכח אך אם אתם כבר כאן… לא שווה לנסות?
*תוספת מפתיעה לפיצות הקרות היא פיצה סלומון מוצרלה ועלי רוקט טריים שילוב נפלא לחובבי טעמים מיוחדים.
פיצה מתוקה– נפוצה בפיצריות בשעות הצהריים בהן מסתיים בית ספר היא פיצה שתי שכבות במילוי נוטלה, פונה בד"כ לקהל הילדים ולא רק ומשמשת כנישנוש או קינוח לארוחה.
פיצה יהודית (Pizza Ebraica)- מושג השגור בפי הרומאים, תוכלו למוצאה רק ברומא במאפיית בוצ'נה המפורסמת (הידועה גם בכינויה "מאפיית העוגות השרופות"), בעצם לא באמת מדובר בפיצה, מדובר במאפה ייחודי ומתוק מאוד המכיל פירות יבשים וקליפות הדרים מסוכרות כמו ב"אינגליישקייק", אז נכון שזו לא באמת פיצה אבל אתם בהחלט חייבים לטעום גם אותה כקינוח.
בתאבון, נשמח לשמוע מהי הפיצה שלכם!